Personlig udvikling

Personlig udvikling uden udløbsdato

At arbejde med personlig udvikling, og med at lære sig selv bedre at kende, handler meget om nysgerrighed. Det handler om at se på de hændelser, der er sket. Og om at se nysgerrigt på de valg vi har truffet.

Værdien i gamle hændelser

Det jeg hentyder til, er ikke at se på, om man har siddet skævt på potten, da man var tre. Eller finde undskyldninger for dårlige mønstre eller valg, i de ting vi har været udsat for. Det handler om at være nysgerrig omkring, hvordan hver enkelt hændelse har trukket tråde i livet. Hvilke valg vi har truffet, på baggrund af de ting, der er sket. Og så lære af det. Blive klogere, opdage mønstre og ud fra det, træffe stærkere og bedre valg for fremtiden.

Lige pt mærker jeg selv, hvor meget, der kan læres af hændelser, der er meget gamle. Jeg blev, som nævnt i tidligere blogindlæg, voldtaget. Det er en hændelse, som efterhånden er godt bearbejdet. Traumet er opløst, og jeg har ro i, at det er sket. Men det er ikke ensbetydende med, at jeg ikke kan lære mere af det.

Hver eneste dag i livet er en udviklingsrejse. Hele formålet med at være i live, er at udvikle os og lære. Jeg er netop i gang med at skrive en bog, og den handler på mange måder om mit rodede, fantastiske og kaotiske liv. Og ikke mindst om de valg, jeg har taget, for at skabe et magisk liv på trods. I den proces, kigger jeg bagud. Ser hvordan de forskellige hændelser, har haft betydning for de valg jeg har truffet, både dengang og nu.

I stedet for at lade det ligge ved fortællingen, vælger jeg at være nysgerrig. Se på de tråde, der er trukket, de valg der er truffet. Især episoden med voldtægten har trukket mange tråde, og selvom jeg har arbejdet med hændelsen igen og igen, opdager jeg at jeg stadig lærer nyt.

Min personlige udvikling

I det specifikke eksempel har jeg kigget meget på, hvilken betydning episoden har haft, for min åbne seksuelle orientering. Jeg har funderet over det herinde, har vendt det med mine nære og kære, og ikke mindst har jeg tænkt over det selv.

For jeg tror egentlig på mange måder, det har haft større betydning end jeg først var bevidst om. Der er ingen tvivl om, at det trak tråde, især i min ungdom, mens jeg stadig prøvede at skjule det. Men på mange måder har det trukket tråde helt til nu. I mine valg for mit liv, for måden jeg lever på.

Når jeg siger, at jeg er til både mænd og kvinder, handler det dels om at jeg er ‘farveblind’, at jeg ser kernen, ikke hylsteret. Det handler dels også om, at jeg har en kæmpe appetit på livet, og derfor ikke lader mig begrænse af noget så kedeligt som hylster og køn. Men det går også mere og mere op for mig, at der også er tråde tilbage til, at min aller første rigtige kæreste, valgte at voldtage mig. Kun ganske kort tid efter at jeg var indtrådt i livet som seksuelt aktiv. For der ligger en sårbarhed i at være intim, derfra. Og den er lettere for mig at finde tryghed i, sammen med en kvinde. Når det er sagt, finder jeg den også i mine mandlige relationer. Der stiller jeg blot større krav til tryghed og til at min partner har balance i sine maskuline og ikke mindst feminine energier.

Denne erkendelse er vokset ud fra at kigge på en hændelse, der er 27 år gammel. Og jeg har opnået en større personlig udvikling og spændende erkendelser, ved at kigge på det, selvom det var en hændelse, som på mange måder er gennemarbejdet og forløst.

Modet til at kigge på og mærke efter

På mange måder handler personlig udvikling om mod. Det kræver et stort mod at kigge indad og lære af det, vi har gennemgået og de fejl vi har begået. Det handler om at turde spørge sig selv; hvad har det kostet? Hvad har jeg lært? Og hvordan kan jeg bruge det, til at træffe bedre, stærkere og modigere valg på min livsvandring?

Ved at turde stille de spørgsmål, kan alle hændelser få værdi. Selv de gamle, som vi ellers havde lukket og slukket. For vi kan altid blive klogere, vi kan altid vokse som mennesker. Blive bedre til at træffe smukke og stærke valg.

Inden jeg kom til kapitlet i min bog, omhandlende den hændelse og de tråde det har trukket, var jeg sikker på, at jeg ikke ville finde trygheden og kærligheden med en mandelig livspartner. I dag er jeg ikke i tvivl om, at jeg vil kunne netop det. Det handler nemlig meget mere om balancen i det enkelte menneske, end om hylsteret. Så selv en, der i mange år har elsket at nørde i personlig udvikling og erfaringer og stærke valg, kan blive klogere ved at se indad og bagud.

Har du lært alt, hvad der var at lære af dine gamle skeletter? Har du turde at stille dig selv de spørgsmål, der åbner nysgerrigheden og læringen? Hvad holder dig tilbage fra at blive stærkere? Fra at finde værdier i baggrunden, der kan lære dig at træffe stærkere og bedre valg – For dig?

Personlig udvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *