En lille sommerferie beretning om hvor vigtigt det er at lytte til hjertet når valg træffes. Om at turde at være åben for ændring, og for at gå nye veje.

Sommerferie 2019

Sommerferie var egentlig planlagt med 3 ugers ferie til min yngste datter. Jeg ville så supplere med løse dage ind ind imellem, når overskuddet var til det. På den måde kunne jeg få skrevet min bog, og der kunne være mulighed for at gøre mere for de stores skyld. Desuden havde jeg masse ‘kedelige’ projekter der skulle klares i og omkring huset. Alt i alt var vi alle fire godt tilfredse med planerne, og så frem til en rolig sommerferie hjemme.

Mistrivsel

Inden sommeren rigtigt kom i gang, måtte planerne ændres. Mistrivsel grundet problemer i forhold til den sociale omgang, der blev acceptere i børnehaven gjorde at jeg måtte gøre noget. Så jeg besluttede i stedet for de oprindelige planer, at tage Marie ud sommeren over. Man har en plan, indtil den føles forkert i hjertet – så laver man en ny. Yngste var meget påvirket af tonen i børnehaven, hun havde ikke nogle gode relationer at hvile i deroppe, og jeg oplevede, at hun hver dag, når jeg hentede hende, sad ved døren og kiggede efter mig. Hun var ligeledes mere udmattet, selv efter korte dage, og hun ændrede adfærd i en grad, så vi knap kunne kende hende mere.

Resultatet af ændring

I stedet for de oprindelige planer, har vores ændring af planer istedet medført, at der har været masse nærvær omkring det at plukke jordbær i køkkenhaven. Vi har leget i haven, haft hyggelige stunder ved storesøsters hest, hørt spændende fortællinger om alle yngstedatterens ture med de store sejlskibe til Tallship race. (fantasien fejler intet) Og så har vi leget i fårup sommerland.

Jo længere tid yngste har været væk fra børnehaven, jo mere ro har hun fået i systemet. Så på trods af, at hun er tre år, og derfor kræver meget nærvær, har der har også været tid til at male stakit, carport og tøsernes værelser. Der har været overskud til at planlægge køkken renovering og meget andet.

Konsekvensen

Dethar betydet, at jeg har været minimalt produktiv i forhold til mine personlige passioner, som fx. min skrivning på bogen, mine projekter indenfor formidling på bloggen og nærvær med veninder. Til gengæld har jeg været produktiv som mor. Det synes hårdt, men omvendt er det mere hårdt at lyve for sit barn, ved at tale en børnehave op, som hun tydeligt ikke trives i. Og det er mere hårdt at samle hende op igen og igen efter dage deroppe. Og det er mest af alt hårdere at se hende ændre sig til en person hun ikke er.

Nu er der ikke meget Zanna tid. Men der er glæden ved at få mit glade, finurlige, blide og kærlige barn igen. Og det vejer tungere.
Så alt godt her – trods ændrede planer. Jeg bekræftes atter i, hvor vigtigt det er at være tro mod hjertets valg.

ændring og valg